Articole din "Dreptul muncii"

Contencios administrativ si fiscal, de conflicte de munca si asigurari sociale. Contestatie decizie de concediere. Consecinte

Jan 14, 2013   //   by Admin   //   Dreptul muncii, Jurisprudenta  //  Niciun comentariu

Concluzia care se desprinde este aceea ca, chiar in cazul concedierii colective art. 74. din C. muncii, prevede ca angajatul concediat are drept de prioritate la angajare pe postul reinfiintat in aceasi activitate numai 45 de zile de la concediere, in cazul concedierilor individuale, nefiind prevazuta o astfel de obligatie a angajatorului.

Curtea de Apel Cluj

Sectia I Civila

DECIZIA CIVILA NR. 4376/R/2012

Mai mult >>

Protectia muncii. Contraventii.

Jul 4, 2011   //   by Admin   //   Drept contraventional, Dreptul muncii  //  Niciun comentariu

Potrivit art. 18 alin.1 lit.j din Legea nr.90/1996 republicata privind protectia muncii, conducerea persoanei juridice este obligata sa ia masuri pentru autorizarea exercitarii meseriilor si a profesiilor prevazute in normele de protectie a muncii.

La momentul producerii accidentului de munca persoana ce deservea motostivuitorul nu detinea autorizatie eliberata de I.S.C.I.R., decizia nr. 85/25.01.2001 eliberata de administratorul S.C. M. S. S.R.L., fiind doar un act de ordine interioara care il autoriza pe angajat sa foloseasca motostivuitorul in perimetrul halei de productie proprie.

Tribunalul Alba

Decizia  nr. 281/R/CA/2003 din 16.07.2003

Mai mult >>

Contestatie la decizia de desfacere a contractului individual de munca. Acordarea de daune morale

May 19, 2011   //   by Admin   //   Dreptul muncii  //  Niciun comentariu

Integritatea psihica a reclamantei a fost indiscutabil afectata prin masura desfacerii contractului de munca in conditii nelegale. Prin aceasta masura i s-a produs reclamantei o stare de nesiguranta, fiindu-i incalcat dreptul la stabilitatea locului de munca.

Intre atingerea adusa drepturilor personale nepatrimoniale si daunele acordate trebuie sa existe un raport de proportionalitate care trebuie sa tine cont atat de gravitatea lezarii drepturilor garantate cat si de intinderea in timp a acestora. Obligarea paratului la suportarea despagubirilor nu trebuie sa se transforme intr-o imbogatire fara justa cauza a reclamantului.

Mai mult >>